Нещастната случка с новото попълнение на Кардиф Сити Емилиано Сала смрази целия спортен свят. Ден, след като полицията на остров Гърнси прекрати издирването на аржентина и пилота Девид Иботсън, излезе информация, която гласи, че 28-годишният нападател въобще не е трябвало да лети в този час за Уелс.

Daily Mail твърди, че аржентинецът е трябвало да напусне Нант посока Кардиф в понеделник сутринта с пилота Дейвид Хендерсън, но вместо това се качва понеделник вечерта в 19,15 часа с Дейвид Иботсън на борда на малкия аероплан.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Рецепционист във френския хотел, където е отседнал Иботсън твърди пред изданието: Господин Иботсън ме помоли да му повикам такси до летището в 7,30 сутринта в понеделник. Той ми каза, че има полет от Нант до Кардиф. Но сутринта той отказа колата и остана в хотела. Престоя в стаята си за няколко часа и напусна около 18,00 вечерта. Иначе пристигна при нас в събота и остана две нощувки – събота и неделя. Въпреки това направи още едно заплащане за допълнителна нощувка в понеделник”, завършва служителят на хотела.