Реваншът между Левски и АИК от Лига Европа е на път да се превърне в арена на сблъсъци между двете агитки. Заради баталните сцени след края на първия мач в Стокхолм се появиха информации, че привърженици на АИК няма да дойдат в София. Това обаче не е така и шведите ще се радват на подкрепа.
100 фена от най-крайната фракция на АИК “Черната армия” ще пристигнат в България и ще присъстват на реванша със “сините”, пише авторитетното издание “Афтонбладет”.

“Въпреки случилото се след първия мач, ние ще отидем. Знаем, че феновете на Левски не са от най-добрите”, коментира председателят на въпросната фракция Даниел Вилхелмсон.

Футболисти и ръководство на клуба се опитаха да разубедят феновете да не пътуват до България заради страх от отмъщение, но без никакъв успех.

“Няма да има организирано пътуване, но ние сме банда и трябва да сме там”, допълва Вилхемсон. Според изданието сред феновете наистина има слаб интерес за екскурзия до България (едва 30 записани от възможни 147) и затова организираното пътуване пропаднало.

“Да, наясно сме, че може да има неприятни сцени. За нас е важно да се държим добре и да не дразним феновете на Левски”, завършва тарторът на агитката, според който на стадиона би трябвало да има 1400 органи на реда, за да осигурят спокойствието на трибуните./БЛИЦ