Съмнения за манипулирани резултати от контролни срещи в Испания, се появиха в холандския вестник „Де Фолкрант“. От изданието са се натъкнали на доста странности по време на контролите Ден Хааг – Скендербеу и Хееренвеен – Стандард (Лиеж). Потвърждение има и от Международния център за спортна сигурност (ICSS).
 
Според експерти е имало изненадващо високи залози за въпросните два мача. Холандската медия предполага, че организаторите на контролните срещи, които се играят в курортите на Южна Испания, печелят от залози по интернет на срещите, след като преди това са направили организация за манипулиране на изхода от срещата.
 
Двата гола, с които Ден Хааг побеждава албанския Скендербеу, падат в последните 15 минути. Първоначално всичко е нормално, но след това има бум на залози за голове на холандците в края на мача. Срещата между Хереенвеен и Стандард (Лиеж) не завършва. При резултат 2:0 за белгийците вратарят на Хееренвеен Кристофер Нордфелд отказал да пази четвърта дузпа срещу тима си и напуснал терена заедно със съотборниците си. И четирите 11-метрови наказателни удари са били доста съмнителни.
 
Както е известно, единственият български отбор, който през тази зима ще има подготвителен лагер в Испания е шампионът Лудогорец. Разградчани ще бъдат в андалусийския курорт Естепона от 24 януари до 8 февруари.
 
В последните години имаше няколко сигнала за съмнителни срещи с участието на български отбори в Испания през зимата. Един от тези мачове, които придоби сериозна популярност беше среща между Локомотив (Пловдив) и ИФК Гьотеборг.

11_4.jpg