Президентът на Щутгарт Бернд Валер потвърди, че водещият автомобилен концерн „Даймлер АГ”, който след раздялата през 2007 година на марките „Даймлер-Бенц” и американската „Крайслер” е пети по големина в света, възнамерява да инвестира в клуба.

„”Даймлер АГ” показа готовност и интерес да участва в Щутгарт. Това е наложително за бъдещите спортни успехи”, сподели 56-годишният Валер, който допълни, че Общото събрание на клуба ще подложи това на гласуване през пролетта на 2015 година.

Междувременно стана ясно, че швабите завършват календарната 2013 година с негативен баланс от 3,1 милиона евро, а спортният директор Фреди Бобич пое отговорността за неуспехите на отбора през миналия сезон. „Бях твърде наивен и не намерих правилната смесица между млади и опитни играчи. Изгубих много време с различни задачи. Не бях достатъчно близо до отбора”, заяви Бобич, който обеща нови попълнения до края на летния трансферен прозорец.

„Даймлер“ произвежда следните марки автомобили: „Майбах“, „Мерцедес-Бенц“, Сетра, Смарт, Додж, Фрайтлайнер и Стерлинг. Концернът дава работа на 384 723 души.