Волендам направи 2:2 при гостуването си на Де Граафшап в последния кръг на Ередивизие и загуби битката си за оцеляване в холандския елит.

Стефан Келер вкара за Де Граафшап в 55-ата минута преди Герсон Шеотахул и Джак Туип да дадат аванс на Волендам. Автогол на Гели Кьориг 12 минути преди края изхвърли гостите от елита, където се появиха през този сезон.
 
Де Граафшап и Рода ще защитават позицията си в Ередивизие в плейофи срещу отбори от втора дивизия. Рода избегна директното изпадане след победа с 3:2 над Фейенорд.
 
АДО Ден Хааг, вдъхновен от попадения през първото полувреме на Дани Буис и Карим Солтани, избегна изпадането след победа с 3:1 над Витес.
 
Ола Тойвонен, Балаш Джуджак и Даи Куверманс вкараха за ПСВ Айндховен при победата с 3:0 над Вилем ІІ, но въпреки това “филипсите” завършиха на четвърто място и за първи път от 1981 г. останаха извън тройката.
 
Въпреки това ПСВ, заедно с Аякс и Хееренвеен се класираха за участие в Лига Европа, която от есента заменя Купата на УЕФА. Още четири отбора, сред които Фейенорд и НАК Бреда ще играят плейофи за още две места в евротурнирите.
 
Твенте загуби с 0:1 при гостуването си на Аякс, но остана на второ място и ще играе квалификации за Шампионската лига. Единственото попадение в мача бе дело на Урби Емануелсон.
 
Муса Дембеле вкара два гола, а Мунил Ел Хамдауи добави втори за победата на шампиона АЗ Алкмаар с 3:1 над Хееревеен./БЛИЦ
 
ХОЛАНДИЯ, ЕРЕДИВИЗИЕ, 34 ПОСЛЕДЕН КРЪГ
АЗ Алкмаар – Хееренвеен 3:1
Аякс – Твенте 1:0
Де Граафшап – Волендам 2:2
АДО Ден Хааг – Витес 3:1
Фейенорд – Рода 2:3
Грьонинген – НАК Бреда 1:0
Хераклес – Утрехт 1:1
НЕК Наймеген – Спарта (Ротердам) 1:1
Вилем ІІ – ПСВ Айндховен 0:3
 
КРАЙНО КЛАСИРАНЕ: 1.АЗ АЛКМААР 80, 2.Твенте 69, 3.Аякс 68, 4.ПСВ Айндховен 65, 5.Хееренвеен 60 и др.