Волфсбург търси усилено заместник на бразилския халф Диего, чийто договор няма да бъде удължаван след края на сезона. „Вълците” вече са си набелязали белгийския национал и халф на Челси Кевин де Бруйне, който не получава достатъчно възможности за изява на „Стамфорд Бридж”.

Според „Билд” Волфсбург ще се опита да привлече още през зимата 22-годишния халф, който игра през миналия сезон под наем във Вердер и остави много добри впечатления, но през лятото се завърна в Челси. Ако този трансфер се осъществи, почти сигурно Диего ще бъде пуснат да отиде в Ювентус.

Вердер също проявява интерес да си върне Де Бруйне, който вече отпадна от сметките на Жозе Моуриньо и португалецът дори се изнервя за въпроси относно белгиеца. Специалния дори напусна демонстративно пресконференцията си преди гостуването срещу Стяуа (4:0) в Шампионската лига.

„Още през лятото решихме той да остане в Челси, въпреки че борбата за титулярно място е твърде жестока. Кевин ще продължи да се бори. Не контактувам с нито един друг клуб. Когато дойде трансферният период, също няма да търся контакт с никой”, отрече мениджърът на халфа Патрик де Костер каквито и да било слухове, че Де Бруйне ще напусне Челси.