Футболният директор на Вердер Клаус Алофс напусна клуба от Бремен и подписа договор с Волфсбург. 55-годишният бивш германски национал ще бъде представен като шеф на “вълците” утре.
 
Алофс е подписал договор с Волфсбург до 2016 г. В притежавания от “Фолксваген” тим той ще работи с бившите кадри на Вердер Диего и Налдо. Според слуховете бившият нападател ще получава 3 милиона евро годишно при “вълците”, докато в Бремен взимаше по 1,5 милиона на година.
 
Клаус Алофс работи като мениджър във Вердер от 1999 г., като за този период тимът от “Везерщадион” спечели една шампионска титла (2004) и два пъти Купата на Германия (2004 и 2009 г.). Преди три години бременци играха в последния финал на Купата на УЕФА, като в Истанбул отстъпиха на Шахтьор (Донецк) с 1:2.
 
Волфсбург нямаше човек с мениджърски функции след раздялата с Феликс Магат, който съвместяваше работата с треньорския пост. В момента “вълците” търсят и наставник на отбора, тъй като Лоренц-Гюнтер Костнер е временен вариант.
 
Не е изключено Клаус Алофс да вземе на “Фолксваген Арена” настоящия треньор на Вердер Томас Шааф. Двамата работиха успешно заедно 1999 г. насам.
 
За момента най-вероятен наследник на Алофс като мениджър на Вердер се счита друг бивш германски национал Дитмар Байерсдорфер, който в момента е спортен директор на Зенит (Санкт Петербург).