Волфсбург остана на пътя си към първата в историята на клуба шампионска титла в Бундеслигата, след като се наложи с 5:0 при гостуването си на Хановер в мач от предпоследния 33 кръг. Хеттрик за “вълците” заби босненският нападател Един Джеко, а други две вкара бразилският голаджия Графите.

Волфсбург е лидер в класирането с две точки аванс пред втория Байерн, който направи 2:2 при гостуването си на Хофенхайм. Рибери даде аванс на баварците в 16-ата минута, но Ба изравни пет по-късно. Карлуш Едуардо даде аванс на Хофе в 29-ата минута, а Лука Тони изравни точно преди почивката.
 
Щутгарт се наложи с 2:0 като домакин над Енерги и се изравни по точки с Байерн, но заради по-лоша голова разлика е на трето място в таблицата. Двата тима ще имат възможност да разрешат спора си в последния кръг на сезона, когато се изправят един срещу друг на “Алианц Арена”.
 
Станислав Ангелов игра 67 минути за Енерги и бе заменен от Врагел да Силва. Германският национал Томас Хицълспергер откри резултата в 16-ата минута с гол директно от фаул, а Какау удвои в 78-ата минута. Въпреки загубата тимът от Котбус има минимален шанс да се спаси от изпадане в последния кръг, когато приема Леверкузен.
 
Валери Домовчийски игра 19 минути за Херта при домакинското равенство 0:0 с Шалке 04. Карлсруе победи с 3:1 при гостуването си на Вердер и съхрани шансове да играе бараж за оцеляване в Бундеслигата. Тимът от Бремен даде почивка на голяма част от титулярите си, предвид предстоящия в сряда финал за Купата на УЕФА срещу Шахтьор (Донецк).
 
Хамбургер допусна домакинско поражение с 0:1 от Кьолн и бе изместен от Борусия (Дортмунд) от последното място даващо право за участие в евротурнирите. “Жълто-челните” се разправиха с Арминия след победа с 6:0 и се изкачи на петото място в класирането./БЛИЦ