Рубин (Казан) прекъсна серията си от 7 поредни победи във всички турнири, след като завърши 0:0 у дома с Волга (Нижний Волгород) в среща от 17-ия кръг на руската Премиер лига.
 
Играчите на Курбан Бердиев не успяха да наложат натиск през първата част и логично не се стигна до голови положения пред вратата на гостите. Най-деен с включванията си по левия фланг беше Кристиан Ансалди, но аржентинецът не срещна достатъчно подкрепа от съотборниците си.
 
След почивката домакините се активизираха, но в атаките им липсваше изненада. Едва в заключителните минути те засилиха натиска си, но така и не успяха да преодолеят вратаря на гостите Михаил Кержаков. Две минути преди края нападателят Спогов получи директен червен картон за удар без топка и Волга доигра мача в намален състав. В добавеното време гредата веднъж се оказа верен помощник на Кержаков, а след това и защитник на гостите изби топката с глава пред голлинията.
 
С подялбата на точките Рубин има вече 31 в актива си и е на пета позиция във временното класиране, докато Волга е на 13-о място с 13 пункта.