Бившият украински национал Андрей Воронин сложи край на футболната си кариера. Това съобщи неговият агент Андрей Головаш.
 
„Воронин спира с футбола заради травмата на врата, която получи през 2013 г. Имаше различни варианти за лечение, но от Динамо (Москва) настояваха той да се оперира. През декември същата година в Женева на моя клиент му отстраниха шиен прешлен от гръбначния стълб. След тази операция за него е почти невъзможно да играе“, призна Головаш.
 
„Говорихме с лекари и те посъветваха да бъде изчакана една година. Това време мина. Андрей дълго мисли и не коментираше ситуацията. Сега обаче взе решение да спре с футбола. Това е единственото вярно решение, но то не дойде лесно. Има много планове. Дали ще стане треньор? Ще видим“, допълни агентът на бившия нападател.
 
„Динамо не постъпи коректно с Андрей Воронин. В клуба до последно не отговаряха дали ще продължат договора му. Направиха го една след края на миналия сезон. Тогава той написа във „Фейсбук“, че напуска Динамо. Беше обиден, че не успя да се раздели както подобава с феновете“, обяви Андрей Головаш пред ТАСС.
 
Андрей Воронин е бивш съотборник на Димитър Бербатов в Байер (Леверкузен). Освен за „аспирините“ украинецът е носил екипите на Борусия (Мьонхенгладбах), Кьолн, Майнц, Ливърпул, Херта, Динамо (Москва) и Фортуна (Дюселдорф). Има 74 мача и 8 гола за националния отбор на Украйна.