Феновете на Астън Вила полудяха, след като научиха, че има вероятност доскорошният мениджър на омразния им Бирмингам да поеме техния тим. Алекс Маклийш напусна изпадналия в Чемпиъншип отбор. Той уведоми босовете си за своето решение чрез електронно писмо.
Няколко часа след това представители на  Вила са се свързали с градските си колеги от “Сейнт Андрюс”, за да питат за цената на Маклийш. Отговорът бил следният: “Алекс има неустойка в договора си. Тя е на стойност 5 милиона паунда”.
Засега не е ясно дали тази сума ще спъне мераците на клуба от “Вила Парк”. Сигурно е обаче едно – феновете са изключително негативно настроени спрямо 52-годишния Маклийш. Причината за това е повече от ясна – до вчера той беше треньор на техния най-голям враг.
В новосформирана група във Фейсбук "Запалянковците на Астън Вила - Ние не искаме Алекс Маклийш", само за 24 часа са се записали повече от 10 000 души. Повечето от тях пишат, че шотландецът е враг №1 на тима им и няма да допуснат той да подпише договор. Те са убедени, че ще спечелят футболната война, която вече са започнали.