Псилогическата война между Барселона и Реал (Мадрид) преди трите двубоя помежду им започна. Тя бе подхваната от боса на каталунците Хосеп Мария Бартомеу, който се възползва от напрежението между Иско и Сантяго Солари. 

Наставникът на Реал не гласува доверие на испанския национал, а той е готов да си тръгне през лятото. От Барселона използваха часовете преди първото Ел Класико, което е тази вечер от 22:00 часа, за да изразят готовност да закупят Иско. Мачът е първи полуфинал за Кралската купа и е на "Камп Ноу".

"Ако нашият треньор поиска играч от Реал и този играч иска да напусне клуба си, разбира се, че ще направим всичко възможно, за да го привлечем. Но откакто аз съм тук, такава ситуация не се е появявала. Не си мислете, че сме сключили някакъв пакт за ненападение с Реал, няма такова нещо. Просто всеки се опитва да направи тима си възможно най-добър.

Иско? От уважение към Реал Мадрид, ако има ситуация около него, ще говоря първо с президента Флорентино Перес. Това мога да коментирам по темата", сподели президентът на Барселона.

На 27 февруари е реваншът от полуфиналите на "Сантиаго Бернабеу", а на 2 март двата тима пак излизат един срещу друг, но в мач за първенството. През есента Барса разгроми в Примера дивисион големия си съперник с 5:1 на своя стадион.