Войната в Украйна принуждава най-богатият германски клуб Байерн да започне съкращаване на разходите. Причината за това са редовните проблеми с доставката на газ от Русия и постоянните заплахи на Владимир Путин, че може да врътне кранчето за Германия.

За да избегне изпадането си в зависимост от ползването на природен газ, Байерн започва да пести от всичко възможно и където е възможно ще се използват възобновяеми енергийни източници, пише „Шпорт Билд“.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

На първо място ще бъде съкратено времетраенето, в което вечерно време се осветява клубния стадион „Алианц Арена“. Червената светлина сега ще бъде включена само три часа след падането на мрака, а не както беше до момента – шест часа.

Захранваното с газ отопление на терена вече е подменено в с такова, ползващо нагорещен въздух. Самата система пък ще бъде захранвана от соларните панели, инсталирани на покрива на стадиона.

Работата на вентилацията и климатиците на „Алианц Арена“ ще бъде редуцирана – в горещите дни няма да има толкова голяма охлаждане, а в студеното време отоплението няма да е с традиционната до момента сила.

Ложите и скайбоксовете ще бъдат охлаждани и отоплявани само в дните, когато техните абонати са заявили, че ще бъдат използвани.

Зрителите по трибуните пък ще може да си мият ръцете само със студена вода след ползване на обществените тоалетни на стадиона.