Резервният вратар на Байер (Леверкузен) Фабиан Гийфер, който получи мозъчно сътресение по време на загубата от Майнц 05 (0:2) в първия кръг на Бундеслигата този уикенд, заяви, че не си спомня нищо от случилото се през последния месец. Гийфер бе титуляр за “аспирините” в неделя, след като трябваше да замести титуляра Рене Адлер, който ще бъде аут от терените до октомври.

“Липсва ми голяма част от филма. Нямам никаква представа, как сме играли. Не знам и за допуснатата от мен грешка. Не мога да си спомня нищо нито за подготовката ни за мача, нито хотела в Майнц, както и за подготвителния ни лагер в Цилертал. Липсва ми последния един месец”, сподели Гийфер пред кьолнския вестник “Експрес”.

Вратарят се сблъска с нападателя на Майнц 05 Ерик-Максим Чипо-Мотинг в 84-ата минута и след това доигра мача. След срещата Гифер бил закаран в местната болница, където остана под наблюдение до късно снощи. Той със сигурност няма да пази за Леверкузен в предстоящото домакинство срещу Вердер (Бремен) идния уикенд.

Липсата на Гийфер създава огромни проблеми пред старши треньора Робин Дут, който не може да разчита освен на титуляра Рене Адлер и на другия вратар в отбора Давид Йелдел, получил травма в мача от първия кръг за Купата на Германия срещу Динамо Дрезден (3:4).

Президентът на Леверкузен Волфганг Холцхойзер обяви, че клубът ще се опита да привлече заради вратарските проблеми 19-годишния страж Брено Лено от Щутгарт. /БЛИЦ