Бившият вратар на Наполи Матео Джанело призна, че е опитал да уреди мач от първенството преди две години. Това бяха част от показаният, които той даде в градската прокуратура в Неапол по разследването за манипулиране на срещи от италианското футболно първенство.

Той разкри, че е направил опит да уговори съотборниците си от Наполи да загубят гостуването на Сампдория от последния кръг на първенството на 16 май 2010 година. Друг бивш футболист - Силвио Джусти, му е дал пари, които е трябвало да даде на играчи на Наполи, за да се гарантира загубата на отбора в Генуа. Минути преди началото на мача Матео е влязъл в съблекалнята, където са били само защитниците Паоло Канаваро и Джанлука Грава. Той е направил предложение на двамата да играят симулативно, но те категорично са отхвърлили подобна възможност. Въпреки отказа им, обаче те са заплашени от санкции понеже не са информирали италианската федерация за предложението.

В крайна сметка Сампдория спечели споменатия мач срещу Наполи с 1:0 и си осигури участие в квалификациите на Шампионската лига.