Уелс излъга Украйна с 1:0 в Кардиф и грабна последната виза за участие на Мондиал 2022 в Катар от 21 ноември до 18 декември тази година. Автогол на Андрий Ярмоленко в 34-ата минута след изпълнен от Гарет Бейл пряк свободен удар прати "драконите" на световното първенство, където ще са в група с Англия, Иран и САЩ. Уелсците ще играят на Мондиал за втори път след 64 години пауза.

Още в 3-ата минута Зинченко прати топката във вратата на Хенеси, докато домакините редяха стената си за изпълнение на пряк свободен удар. Голът не бе признат, а при повторното изпълнение Малиновский шутира много силно и право в ръцете на стража. Гостите продължиха да са по-активни и пропуски направиха Циганков и Ярмоленко, който излезе сам срещу Хенеси, а уелският вратар демонстрира класа и в двата случая.

Едва в 21-ата минута Гарет Бейл се опита да изненада Бушчан с шут от дистанция, но топката мина далеч от вратата на Украйна. Секунди по-късно Караваев получи подарък в наказателното поле и слабият му удар не затрудни Хенеси, който в 30-ата минута отрази първо далечен шут на Зинченко, а след това направи решаващо излизане и изпревари Циганков. 

В 34-ата минута противно на логиката домакините поведоха. Гарет Бейл изпълни коварен пряк свободен удар, а Андрий Ярмоленко се опита да пресече топката и си вкара автогол за 1:0. Шест минути по-късно ВАР влезе в действие, след като гостите поискаха дузпа за нарушение на Джо Алън срещу Ярмоленко, но съдията така и не посочи бялата точка.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Малко след почивката страхотна контраатака на "драконите" като по чудо не завърши с гол. Нико Уилямс подхвана нападението, което премина през Даниел Джеймс и Кийфър Муур и завърши с отлично подаване към Аарън Рамзи, който отблизо прати топката в аут. Украинците можеха да изравнят в 55-ата минута, когато шут на Циганков бе избит от Хенеси, а при добавката Яремчук не успя да намери очертанията на вратата. Четири минути по-късно Бен Дейвис с шпагат изби топката от краката на връхлитащия Ярмоленко.

Бушчан трябваше да се намесва на отсрещната врата в 62-ата минута, когато удар на Джеймс рикошира в крак на защитник и топката застрашително полетя под гредата. Гостите усилено търсеха изравняването и в 66-ата минута феновете на трибуните изтръпнаха след удар на Малиновский, който прати топката покрай вратата.

В 75-ата минута гредата спаси гостите след удар на резервата Бренан Джонсън, а в следващата минута вратарят Бушчан спаси шут на Гарет Бейл, който бе сменен в 83-ата минута под бурните аплодисменти на феновете. Секунди след това Миколенко сложи топката на главата на Добик, който я насочи към вратата на Уелс, но Хенеси за пореден път спаси. Три минути преди края Миколенко опита късмета си с хубав шут по земя от дистанция, който обаче бе отразен от Хенеси. Украинците натискаха в края и в добавеното време Ярмоленко шутира силно, но над вратата.

Уелс - Украйна 1:0
1:0 Андрий Ярмоленко (34-автогол)

Уелс: Хенеси, Робъртс, Ампаду, Родон, Дейвис, Уилямс, Алън, Рамзи, Джеймс (71 - Джонсън), Бейл-к (83 - Уилсън), Муур
Селекционер: Роб Пейдж

Украйна: Бушчан, Миколенко, Матвиенко, Забарний, Караваев, Степаненко (70 - Сидорчук), Малиновский (70 - Шапаренко), Зинченко, Циганков (77 - Мудрик), Ярмоленко-к, Яремчук (77 - Довбик)
Селекционер: Олександър Петраков

Жълти картони: Алън и Джеймс (Уелс); Миколенко и Мудрик (Украйна)

Стадион: "Кардиф Сити", Кардиф
Съдия: Антонио Матео Лаос (Испания)