Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ 3!

Бившият вратар на националния отбор на Гана Ричард Кингсън обяви, че по време на Мондиал 2006 са му предлагали 300 000 долара, за да манипулира резултата от мача с Чехия от груповата фаза.
 
Пред телевизия "ESPN" стражът разкри, че сумата му е била предложена, за да осигури на чехите победа с резултат 2:0. Той обяви, че офертата му се е сторила съблазнителна, тъй като за победа на Гана е щял да получи едва 3000 долара. Кингсън е бил разубеден от своята съпруга.
 
“Тя ми каза, че не ме обича заради парите. Препоръча ми да не се поддавам на съблазнителното предложение и да не губя своето достойнство и репутация”, разказа вратарят.
 
Гана спечели въпросния мач с Чехия с 2:0 с голове на Асамоа Гиян и Съли Мунтари и се класира за осминафиналите, където отстъпи на Бразилия с 0:3 (Роналдо, Зе Роберто и Адриано).
 
34-годишният Кингсън в момента е свободен агент. Той направи сериозна кариера в Турция, където игра за Галатасарай, Гьозтепе, Сакаряспор, Анталияспор, Елязъгспор и Анкараспор. Има и турско поданство под името Фарук Гюрсьой. В английската Висша лига той игра за Бирмингам и Уигън. Носил е и екипа на шведския Хамарби.