Вратарят на ПСВ Айндховен Йерун Зут реагира изключително остро срещу технологията на голлинията, която се оказа решителна за загубата на „филипсите“ с 1:2 от Фейенорд в мач от 24 кръг на Ередивизи.

Зут трудно овладя удар на Ян-Ари ван дер Хайден с глава в 82-ата минута. По всичко личеше, че е предотвратил гол във вратата си, но но технологията посочи нещо различно. Часовникът на ръката на съдията Бас Найхуис, който е свързан със системата „Ястребово око“, сигнализира, че топката е пресякла голлинията.

Найхуис зачете попадението, което донесе не само победата на Фейенорд, но и гарантира на тима от Ротердам аванс от 11 точки пред третия в класирането ПСВ Айндховен. Това означава, че „филипсите“ загубиха математически шансове за титлата. Вторият Аякс изостава на пет точки от лидера Фейенорд.

„Системата прецака всичко. Тя направи разликата в мача. Ако я нямаше, съдията никога нямаше да даде гол в тази ситуация. Загубихме заради един часовник“, разбесня се Зут пред телевизия „NOS“ след мача.

„Знам, че направих всичко, за да хвана топката пред голлинията. Нямам представа как системата е отчела гол. Може да гледаме повторенията хиляди пъти и да правим коментари, но това нищо няма да промени“, допълни вратарят на ПСВ Айндховен.