Монако пропусна да измести Ница от второто място в Лига 1, след като завърши 0:0 при визитата си на новака този сезон Льо Авър.

Домакините трябва да съжаляват, че не взеха пълния комплект точки, защото получиха дузпа в добавеното време, но ударът на резервата Самуел Грандсир беше спасен от Филип Кьон.

Макар да бяха прибрани в половината си, футболистите на Льо Авър контраатакуваха опасни и създадоха по-чистите положения в двубоя. Мохамед Байо създаде доста проблеми на отбраната на Монако, а тимът на Лука Елснер имаше и други възможности да вземе преднина в резултата.

Монако привидно държеше инициативата, но нито Уисам Бен Йедер, нито заменилият го Фоларин Балогун получиха достатъчно подкрепа от халфовата линия на гостите. След изтичането на редовното време младият Едан Диоп извърши нарушение в наказателното поле на "монегаските" и след намесата на ВАР Льо Авър получи дузпа. Изпълнението се забави заради провокации от страна на гостите. Това повлия на Грандсир и той стреля слабо, което улесни спасяването на Кьон.

С 24 точки Монако е на трето място в подреждането, а Льо Авър събра 15 пунктаи влезе в топ 6. Домакините имат само три загуби от началото на сезона.