ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Аржентинският вратар Емилиано Мартинес, който имаше ключова роля за световната титла от Мондиал 2022, спечелена от „гаучосите“, се отличи с нови решителни спасявания.

Това стана при победата на Астън Вила с 2:1 над Лийдс в мач от 20 кръг на Висшата лига. В край на първото и в началото на второто полувреме, при резултат 1:0 за „виланите“, 30-годишният страж запази вратата си при две положения, в които феновете на гостите вече виждаха изравнително попадение за своя тим.

200 лв. Начален Бонус Спорт от efbet!

При първото изби в корнер удар на Родриго от вратарското поле. Футболистът на гостите стреля на около метър от аржентинския страж, а ситуацията може да се опише като неспасяема. Мартинес обаче успя да се справи. Второто положение беше в 53-ата минута, когато с акробатичен плонж изби прехвърлящ удар на Уилям Гнонто.

Както е известно, вчера ФИФА обяви, че започва дисциплинарно разследване срещу Аржентина за нарушение на правилата за етика и феърплей по време на финала на Мондиал 2022 срещу Франция. То е свързано с поведението на Мартинес при получаването на наградата за най-добър вратар на световното първенство, когато демонстративно постави наградата пред слабините си с оскърбителен жест.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК