Вратарят на Реал Мадрид Тибо Куртоа обяви, че няма да играе за белгийския национален отбор, докато той се ръководи от селекционер Доменико Тедеско. Футболист съобщи решението си с публикация в социалните мрежи.

„Искам да се обърна към белгийските фенове и привържениците на нашия национален отбор. Изпитвам огромна любов и гордост да представлявам страната си на терена, както и всеки един от вас, който подкрепя "червените дяволи". Чувствам се привилегирован, че имах честта да нося националната фланелка. Дори и в най-смелите си мечти не бих могъл да си представя, че мога да го направя повече от 100 пъти.

За съжаление, заради ситуацията с треньора и след много размисъл, реших да не се връщам в белгийския национален отбор под негово ръководство. В този случай поемам своя дял от отговорността. Въпреки това, гледайки напред, липсата ми на доверие в него нямаше да допринесе за поддържането на необходимата атмосфера на сърдечност.

Федерацията, с която имах няколко дискусии, приема моята позиция и причините, които ме доведоха до това болезнено, но последователно решение. Съжалявам, че вероятно разочаровах някои фенове, но съм убеден, че това е най-добрият начин на действие за Белгия, тъй като приключва дебата и позволява на отбора да се съсредоточи върху преследването на целите си“, написа Тибо Куртоа.