Вратарят на руския национален отбор и на ЦСКА (Москва) Игор Акинфеев успешно защити дипломната си работа и вече може да се похвали с висше образование, разкри “Чемпионат.ру”. Така той последва примера на съотборника си от “сборная” Роман Павлюченко, който преди дни също стана висшист.

“Професионалните спортисти имаме трудности при редовното посещение на лекции и изпити заради запълнения ни календар. Професорите обаче ни разбират и ни позволяват да се появяваме в университета по-рядко и да взимаме по няколко изпити на ден. Ето, днес първо бях на изпит, а след това и на защита на дипломната работа”, заяви Акинфеев.
 
“Изпитанието си беше наистина сериозно, въпреки че изследването ми бе насочено към позната за мен тема – Технико-тактически действия на вратаря по време на футболен мач. Един професор обаче ме затрупа от толкова много въпроси, че се наложи да докажа убедително, че наистина имам познания по тематиката. В общи линии може да ме поздравите – вече имам диплом за висше образование. Доволен съм от себе си, сега отивам в почивка”, допълни вратарят на руския национален отбор./БЛИЦ