Уругвайският национал и вратар на турския гранд Галатасарай Фернандо Муслера е пред трансфер във Валенсия. Според испанските медии “прилепите” са готови да предложат 14,2 милиона евро на истанбулския гранд за трансфер на вратаря още през зимния трансферен прозорец.

“Тук не е толкова хубаво, колкото си го представях. На отбора му липсва професионалност и повечето играчи дори не могат да говорят английски. Комуникацията само с играчи като Алберт Риера, Йохан Елмандер, Милан Барош, Томаш Уйфалуши, Колин Казим-Ричардс и Емануел Ебуе не е достатъчна. Бранителите пред мен не ме разбират”, изрази Муслера недоволството си от престоя в Галатасарай.

“Най-голямо желание имам да играя в Примера дивисион. Според мен това е най-доброто първенство в света. За мен Галатасарай е трамплин към трансфер в Испания. Валенсия е страхотен отбор, който може да се мери с Реал (Мадрид) и Барселона”, допълни уругвайският страж.

Турският тим има сериозни финансови затруднения и парите от евентуалната сделка биха добре дошли за тима от Истанбул. Муслера бе привлечен от Лацио през лятото за 6,75 милиона евро, а сега Галатасарай може да му вземе повече от двойно. Грандът продаде през лятото в Примера дивисион Арда Туран, след като Атлетико (Мадрид) плати 12 милиона евро за халфа.