Треньорът на Виктория (Пилзен) Павел Върба призна, че футболистите му са нямали никакъв шанс да се противопоставят на Байерн и трябва да са шастливи, че са загубили само с 0:5 при визитата си в Мюнхен в мач от група „D” на Шампионската лига.

„Не знам, дали аз съм този, който да коментира този мач – по-скоро трябва да бъде треньорът на домакините. Ние играхме под огромно напрежение срещу отбор, който в момента може би е най-добрият в света. Не искам да давам извинения. За нещастие, дори нашите опити на контра атака завършихме преди наказателното им поле. Байерн бе значително по-добрият отбор и ако не беше нашият вратар Матуш Козачик, резултатът щеше да е още по-тежък за нас“, сподели след мача Върба.

„Огромната разлика между нас и Байерн бе ясна по време на мача. Имаме качествени играчи, но те играха срещу отбор, който управлява футбола в момента. Някои от нашите играчи можеха да се представят по-добре, но съперникът просто не им позволи. С достигането до груповата фаза постигнахме лимита си. Разликата между топ отборите и останалите е огромна. Научихме това преди 2 години срещу Барселона, когато имахме мачове, които следваха подобен сюжет, особено в домакинския мач. Просто е трудно да играеш срещу толкова силен отбор“, допълни 49-годишният специалист.