Сезон 2020/21 на Шампионската лига тази вечер ще получи своята развръзка. Манчестър Сити и Челси се изправят един срещу друг в третия изцяло английски финал в историята на турнира.

Челси участва в един от предишните два сблъсъка за трофея между съперници от Висшата лига. През 2008 г. „сините“ отстъпиха на Манчестър Юнайтед след дузпи в Москва, но четири години по-късно спечелиха Шампионската лига след триумф с дузпи над Байерн на финала в Мюнхен. „Гражданите“ от своя страна за първи път са на финал в турнира.

1000 лв. Нов начален Онлайн Казино Бонус от efbet

„Ещадио До Драгао“ в Порто беше избран за домакин на решителния сблъсък след молба от страна на английските клубове и правителството на страната. УЕФА се съгласи за втора поредна година да лиши Истанбул от домакинството на финала, а това беше направено в името на феновете. Турция попада в английския списък на държавите със сериозно разпространение на коронавируса и привържениците на двата отбора трябваше да се подложат на карантина при завръщането си на Острова.

Манчестър Сити може и за първи път в историята си да е на финал на Шампионската лига, но мениджърът на тима Пеп Гуардиола два пъти е печелил турнира. Той прави това като треньор на Барселона през 2009 и 2011 г., като и двата пъти имаше за съперник английски отбор – Манчестър Юнайтед. При успех тази вечер, Гуардиола ще стане едва четвъртият специалист, спечелил три пъти шампионския турнир на Европа. Преди него това са правили само Боб Пейсли (1977, 1978, 1981), Карло Анчелоти (2003, 2007, 2014) и Зинедин Зидан (2016, 2017 и 2018 г.).

„Гражданите“ са големият фаворит в днешния мач, но само преди няколко седмици Манчестър Сити претърпя загуба от Челси във Висшата лига. „Сините“ се наложиха с 2:1 като гост и показаха, че шансовете им във финала тази вечер никак не са за подценяване.

Manchester City FCМАНЧЕСТЪР СИТИ – ЧЕЛСИChelsea FC

Днес от 22:00 часа по bTV Action и MAX Sport 3
Порто, „До Драгао“
Съдия: Антонио Матеу Лаос (Испания)

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
Манчестър Сити: Едерсон, Уокър, Стоунс, Рубен Диаш, Зинченко, Бернардо Силва, Фернандиньо, Гюндоган, Марез, Де Бройне, Фодън
Контузени: няма
Наказани: няма

Челси: Менди, Кристенсен, Тиаго Силва, Рюдигер, Аспиликуета, Жоржиньо, Канте, Чилуел, Пулишич, Вернер, Маунт
Контузени: няма
Наказани: няма

Баланс между двата отбора в Европа: 2 мача, 2 победи за Челси, г.р. 2:0 за Челси
Манчестър Сити срещу английски съперници в Европа: 6 мача, 1 победа, 5 загуби, г.р. 5:11
Челси срещу английски съперници в Европа: 19 мача, 7 победи, 8 равенства, 4 загуби, г.р. 25:19