ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 3 - ТУК!

Двата най-добри отбора в Европа през миналия сезон Байерн и Борусия (Дортмунд) тази вечер излизат на „Сигнал Идуна Парк“ в повторение на финала от Шампионската лига. Този път баварците и „жълто-черните“ спорят за Суперкупата на Германия. Двата тима също са променени, а Байерн е и с нов треньор – Пеп Гуардиола.
 
Наставникът на Борусия (Дортмунд) Юрген Клоп беше категоричен, че неговият тим задължително ще преследва победата в този мач, въпреки че двубоят за Суперкупата на Германия е подценяват от немските фенове. Гуардиола, за когото това ще бъде първи официален мач начело на Байерн, заяви, че за него е чест да спори за трофея.
 
Преди година баварците победиха дортмундци с 2:1 в мача за Суперкупата на Германия и сложиха край на серията си от четири поредни срещи без успех срещу „жълто-черните“. Освен това мачът на „Алианц Арена“ сложи началото на един много успешен сезон за Байерн, довел до спечелването на требъл. Сега Борусия (Дортмунд) ще търси реванш не само за поражението преди година, но и за тези във финала на Шампионската лига и от 1/4-финала за Купата на Германия.
 
Проблемите пред Юрген Клоп преди мача са свързани с контузиите на двете сериозни нови попълнения Хенрих Мхитарян и Пиер-Емерик Обамеянг. Арменецът със сигурност пропуска двубоя с Байерн, докато бившият играч на Сент Етиен е под въпрос. Не е сигурно участието и на полското крило Якуб Блашчиковски. Това пък вероятно ще даде шанс за изява на 21-годишния Йонас Хофман, който остави хубави впечатления с изявите си в предсезонните контроли.
 
В Байерн имаше притеснения, че германският национал Томас Мюлер може да не играе на „Сигнал Идуна Парк“ заради травма, но той успя да се възстанови. Със сигурност срещата пропуска новото попълнение Марио Гьотце, който няма да играе срещу бившия си тим заради контузия, която лекува още от края на миналия сезон. Титулярния вратар Мануел Нойер и френският национал Франк Рибери ще гледат мача от трибуните заради контузии.
 
 
borussia.jpgБорусия (Дортмунд) – Байернbayern.jpg
 
Днес от 21:30 часа
По Евроспорт 2 България
Дортмунд, „Сигнал Идуна Парк“
Съдия:Йохен Дреес
 
Борусия (Дортмунд): Роман Вайденфелер, Кевин Гроскройц, Невен Суботич, Матс Хумелс, Марсел Шмелцер, Свен Бендер, Нури Шахин, Йонас Хофман, Илкай Гюндоган, Марко Ройс, Роберт Левандовски
Контузени: Мхитарян, Левандовски, Обамеянг
 
Байерн: Том Щарке, Филип Лам, Джером Боатенг, Даниел ван Буйтен, Давид Алаба, Тиаго Алкантара, Ариен Робен, Томас Мюлер, Тони Кроос, Джердан Шакири, Марио Манджукич
Контузени: Нойер, Рибери, Гьотце
 
Баланс за Суперкупата на Германия: 3 мача, 2 победи за Борусия (Дортмунд), 1 победа за Байерн