В офисите на ПСЖ кипи сериозна работа и се водят непрестанни преговори през последните дни. Според информации от Франция, парижани са постигнали споразумение с треньора Маурисио Почетино за прекратяване на договора му по взаимно съгласие.

Всичко е било уговорено през миналата седмица. Медиите в Париж изразяват увереност, че смяната на 50-годишния аржентинец е било едно от условията на Калиан Мбапе при подновяването на договора с клуба.

Проблемът пред ПСЖ е липсата на заместник на Почетино, а причината за това се оказва поредната битка вътре в клуба. Катарските собственици настояват начело на отбора да застане Зинедин Зидан. Те дори са провели разговори с бившия треньор на Реал (Мадрид), но френската футболна легенда е отхвърлил първоначалната оферта. Различни слухове твърдят, че Зизу се надява след Нова година да застане начело на националния отбор на Франция, ако Дидие Дешан напусне след световното първенство.

Новият спортен директор Луиш Кампош настоява за подписването на договор с наставника на Ница Кристоф Галтие. Двамата имаха успешен тандем в Лил, където спечелиха шампионската титла през сезон 2020/21.

Счита се, че има и трети треньорски вариант пред ПСЖ. Това е сънародникът на Луиш Кампош – Жозе Моуриньо. Специалния в момента е начело на Рома и наскоро изведе „вълците“ до спечелването на Лигата на конференциите.