Новакът в Серия “А” Аталанта е отправил молба до Италианския национален олимпийски комитет (CONI) за отмяна на наказанието и връщане на отнетия точков актив в началото на сезона. Тимът от Бергамо започна шампионата с 6 точки пасив, наложени като санкция заради предполагаемо участие в манупилирани мачове. Без това наказание отборът от провинция Ломбардия щеше да е лидер във временното класиране след изиграването на 4 кръга, в които постигна 3 победи и едно реми. Така в момента Аталанта трябваше да има 10 точки, но заради наложеното наказание е със само 4 пункта актив.

Ръководството на клуба се надява на оправдателна присъда от апелативния съд на CONI и връщане на точките, отнети най-вече заради замесването през август на капитана Кристиано Дони в скандала с манипулирани срещи. От тогава насам обаче босовете на Аталанта не спират да твърдят, че клубът няма никаква вина. Въпросният Дони пък бе наказан с лишаване от състезателни права за 3 години и половина.

Скандалът с манипулираните мачове избухна през юни, като според прокуратурата в град Кремона става въпрос за 60 уговорени срещи от първа, втора и трета лига на италианския шампионат. /БЛИЦ