Футболният свят отново изтръпна от поредните зловещи кадри, след като телевизионните зрители видяха как футболист изпада в безсъзнание по време на мач. Повторенията на случая с Кристиан Ериксен нямат край.

Инцидентът се случи в края на двубоя между Олимпик (Лион) и Страсбург. Домакините от Лион спечелиха с 3:1, но в добавеното време на мача играч на гостите се срина на терена. 33-годишният халф на Страсбург Димитри Лиенар загуби съзнание.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Двубоят беше спрян, а медицинските екипи няколко минути оказваха помощ на футболиста. Впоследствие той беше откаран във вътрешността на стадиона с помощта на мобилна носилка на колела.

Срещата беше доиграна и Страсбург стигна до почетно попадение, след като Хабибу Диало вкара от дузпа в седмата минута на добавеното време. Преди това Олимпик взе класически аванс след попадения на Муса Дембеле, Джейсън Денайер и Лукас Пакета.

„Димитри се завърна в съблекалнята, след като са го свестили и са му направили някакви изследвания. Той се чувства много отпаднал, но е добре. Бъдете сигурно, че ще направим всички необходими медицински тестове, за да разберем причината“, обяви треньорът на Страсбург Жулиен Стефан.

Интересното е, че Димитри Лиенар започна мача като резерва и се появи в игра в добавеното време на първото полувреме. Тогава той замени принудително Антони Саси.