Старши треньорът на елитния италиански тим Сампдория Клаудио Раниери разкри пред местните медии, че всички заразени с коронавирус футболисти са оздравели.

"Всички наши играчи оздравяха. Беше лошо да слушаме, когато в тима разбрахме, че имаме заболели от коронавирус, но имахме възможност периодично да общуваме с тях", коментира специалистът, който изпрати великденски яйца и подаръци за всички свои футболисти, включително и за техните деца. Раниери лично се е свързал с местна пекарна и е поръчал шоколадово яйце за всеки един от футболистите от своя отбор. За тези с малки деца Раниери се е погрижил и е включил допълнителни подаръци, така че всички в семейството да се чувстват оценени.

"За мен този сезон е невалиден, защото нямаше цялостно спазване на правилата. Разбрах, че трябва да играем, но всичко ще се решава на терена. Ако ще играем три пъти седмично, тогава трябва да въведем промени във футболните правила и да разрешим пет смени", добави Раниери пред Football Italia.

„Моряците“ от Генуа са 16-и във временното класиране преди прекратяването на сезона заради коронавируса и са само на една точка от зоната на изпадащите.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА - ТУК!