Астана приема ХИК (Хелзинки) в реванш от третия квалификационен кръг в Шампионската лига. Двубоят е от 17:00 часа в Казахстан, а първата среща завърши наравно 0:0. При успех воденият от Станимир Стоилов казахстански тим ще се класира за плейофите в турнира, т.е. стъпало преди груповата фаза. Достигане до тази фаза ще бъде поредното историческо постижение, което може да сътвори българският треньор. Под ръководството на Стоилов Астана записа първа победа в евротурнирите миналото лято, след което стигна до подстъпите на групите на Лига Европа, но отпадна от Виляреал. Това лято тимът елиминира Марибор и сега очаква реванша с ХИК.

В състава на Астана се завръща един от опитните халфове - Рохер Каняс, който пропусна гостуването във Финландия. Треньорът на гостите от ХИК (Хелзинки) няма да може да разчита на основния нападател Демба Саваж, не бе уреден и новото попълнение Юха Олая.

"Глупаво е да правя рокади, когато отборът върви добре и играе добър футбол. Предстои ни важен мач, разбираме колко е важно да спечелим. Но не искам да има психологически натиск върху футболистите", каза Стоилов преди двубоя.

"Няма значение кой ще вкара гола - защитник или нападател, важното е да победим. Физически сме готови да играем и 120 минути. Искам от момчетата да играят с главите си, а не със сърцата", допълни треньорът./БЛИЦ