Играй БЛИЦ ГЕЙМ - ТУК!

Манчестър Сити е фаворит срещу Уигън във финала на ФА Къп, който е от 19:15 часа днес на "Уембли". "Гражданите" могат да спечелят трофея за втори път в последните години, докато "латикс" биха моги да се класират за Европа като изпадащ в Чемпиъншип.

За Сити се очаква Яя Туре да започне в средата на терена. Националът на Кот д'Ивоар пропусна успеха над Уест Бромич през седмицата, но води нормален тренировъчен процес до двубоя днес. Единствен Скот Синклер няма да бъде на разположение на Роберто Манчини, тъй като претърпя операция на рамото.

Уигън от друга страна изпитва сериозни проблеми с контузени играчи. Иван Вамис е извън игра до края на сезона след хирургическа интервенция на коляното. Антолин Алкарас пък може да бъде на разположение след разтежение на заден бедрен мускул. Заради същата травма под въпрос е Жан Баусежор, докато Мейнор Фигюроа също е аут за мачовете на тима до края.

В допълнение пък Рони Стам е със счупен крак след загубата с 2:3 от Суонзи във вторник. Алберт Крусат също ще отсъства дълго време, но заради проблем с коляното.


МАНЧЕСТЪР СИТИ - УИГЪН
19:15 часа
, пряко по Диема
Лондон, Анфилд
Съдия: Андре Маринър


 

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
Манчестър Сити:
Пантилимон, Сабалета, Компани, Настасич, Клиши, Яя Туре, Бари, Силва, Тевес, Насри, Джеко

Уигън: Джоел, Бойс, Колдуел, Шарнър, Еспиноса, МакКарти, Уотсън, МакАртър, МакМанаман, Коне, Малоуни

ЛЮБОПИТНИ ФАКТИ
* Манчестър Сити може да спечели шести трофей от ФА Къп в историята си.

* Карлос Тевес е активният голмайстор в турнира със своите пет гола. Дани Хилтън от отпадналия вече Алдершот пък е на първото място с 8 попадения.

* Сити отстрани Челси, Барнзли, Лийдс, Сток и Уотфорд по пътя си към финала. Единствено воденият от Рафаел Бенитес тим успя да им отбележи гол.

* "Латикс" от своя страна се справиха с Милуол, Евертън, Хъдърсфилд, Макълсфилд и Бърнмаут. Веднъж се наложи да преиграват мач, а в шестте си двубоя са допуснали едва две попадения.
 
* Ако Уигън спечели финала и завърши на 18-о място във Висшата лига, това ще бъде най-ниско класиралият се тим в елита, постигал успех във ФА Къп след Уест Хям през 1980 година.