Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ!

Барселона приема Реал (Мадрид) в поредното издание на Ел Класико. Двубоят започва тази вечер от 21:00 часа на стадион “Камп Ноу”. За първи път от няколко години насам дербито има съдбоносно значение за шампионската титла. Преди двубоя Реал е лидер с 85 точки, Барселона е на второ място с 81. При победа на каталунците борбата се завързва още повече и са възможни обрати в оставащите кръгове. При равен или успех на “белите” със сигурност може да ликуват с трофея.

Днешният двубой е №164 в Примера дивисион. Балансът е 68 победи за тима от Мадрид срещу 64 за Барселона. Равенствата са 31, а головата разлика - 264:255.

И двамата треньори нямат кадрови проблеми и ще излязат с най-доброто. В Барселона трайно контузен е Давид Вия, Гуардиола отдавна не може да използва Ибрахим Афелай и Андреу Фонтас, както и Ерик Абидал, който претърпя трансплантация. Моуриньо не може да разчита на Рикардо Карвальо.

Традиционно каталунците ще започнат с трима халфове и трима нападатели. В средата на терена излизат Иниеста, Шави и Бускетс, а напред Меси, Фабрегас и Педро. Алексис Санчес е с леки болки и е възможно да му бъде дадена почивка заради предстоящия полуфинал-реванш с Челси в Шампионската лига. В защита отдясно започва Дани Алвеш, а в средата Масчерано и Пике. Пуйол ще играе отляво. Има вариант Гуардиола да рискува и да заложи на трима в отбрана – Дани Алвеш, Пике и Пуйол, но е малко вероятно.

Треньорът на гостите Жозе Моуриньо отново ще заложи на по-дефанзивна тактика. В защита ще бъдат наредени Арбелоа, Пепе, Серхио Рамос и Марсело. Пред тях ще действат трима опорни халфа – Кедира, Шаби Алонсо и Ласана Диара. Има вероятност Специалния все пак да се лиши от услугите на единия дефанзивен полузащитник и да пусне Кака или Йозил. В атака ще са Бензема, Роналдо и Ди Мария.

Любопитни факти преди Ел Класико:

*Барселона е в серия от 11 поредни победи в първенството с голова разлика 33:8

*През тази кампания каталунците са отбелязали общо 167 гола, с 15 повече от попаденията им през миналата.

*Барселона е в серия от 54 мача без загуба у дома във всички надпревари, която е втората най-дълга подобна серия в историята на клуба.

*Лео Меси е вкарал 29 гола в последните си 16 мача

*Реал (Мадрид) няма загуба в 18 поредни мача в Ла Лига, като последното има поражение дойде именно от Барселона, при това на "Сантяго Бернабеу" - 1:3 на 10 декември.

*Реал (Мадрид) все още търси първата си победа в шампионата срещу каталунците, откакто Пеп Гуардиола пое отбора през 2008 година. До момента във всички 14 сблъсъка между двата тима в неговата ера, "кралете" спечелиха единствено този за купата на Краля след продължения, като записаха още 4 равенства и цели 9 загуби.

*Ако вкара на "Ноу Камп" тази вечер, Реал ще подобри най-резултатния си сезон в Примера дивисион със 107 гола, който датира от сезон 1989/1990.

Барселона – Реал (Мадрид)
Днес
от 21:00 часа
Стадион: “Камп Ноу”
Пряко по ТВ+Булсатком
Съдия: Ундиано Майенко

Вероятни състави:
http://imagecache.soccerway.com/new/teams/150x150/2017.gif 
Барселона:
Валдес, Алвеш, Пике, Масчерано, Пуйол, Шави, Бускетс, Иниеста, Фабрегас, Меси, Педро
Резерви: Пинто, Бартра, Кейта, Адриано, Алкантара, Куенка, Алексис Санчес
Контузени: Давид Вия, Фонтас, Абидал



http://imagecache.soccerway.com/new/teams/150x150/2016.gif
Реал (Мадрид): Касияс, Арбелоа, Пепе, Рамос, Марсело, Кедира, Алонсо, Диара, Ди Мария, Роналдо, Бензема
Резерви: Адан, Коентрао, Варан, Гранеро, Кака, Йозил, Игуаин
Контузен: Карвальо