Манчестър Юнайтед приема Челси в 1/4-финален мач за ФА Къп. Мениджърът на “червените дяволи” сър Алекс Фъргюсън обяви, че турнирът е важен за неговия отбор, тъй като Юнайтед не е печелил трофея от 9 години.
 
Освен това сър Алекс има стара вражда с Рафаел Бенитес. Тя датира от времето, когато испанецът беше начело на Ливърпул. Бенитес вече обяви, че напуска Челси в края на сезона и не иска продължаване на договора си. Той със сигурност обаче би се зарадвал, ако си тръгне от “Стамфорд Бридж” с трофеите от ФА Къп и Лига Европа.
 
“Сините” загубиха в четвъртък от Стяуа в евротурнирите, а под ръководството на испанеца тимът продължава да не е убедителен с игрите си. Бенитес работи в тежка атмосфера, а и феновете не го харесват още от първия ден.
 
ИГРАЧИ ПОД ЛУПА
Уейн Рууни (Манчестър Юнайтед): Английските медии спекулират, че нападателят може да бъде продаден през лятото, но Фъргюсън отрече тази възможност. Той дори забрани достъпа на две издания до клуба. За да докаже, че продължава да държи на английския национал, шотландецът ще заложи на Рууни в стартовия състав.
 
Демба Ба (Челси): Манчестър Юнайтед често се оказва изоставащ в резултата от началото на сезона. Демба Ба е свеж, тъй като пропусна мача от Лига Европа със Стяуа, и може да се окаже ключов за Челси при взимането на аванс. Заради продължаващото неубедително представяне на Фернандо Торес, Ба би трябвало да е най-голямата заплаха за защитата на “червените дяволи”.
 
ФОРМА НА ДВАТА ОТБОРА
Последните пет мача на Манчестър Юнайтед
05.03.13, ШЛ, 1/8-финал
Манчестър Юнайтед – Реал (Мадрид) 1:2
02.03.13, Висша лига
Манчестър Юнайтед – Норич 4:0
23.02.13, Висша лига
КПР – Манчестър Юнайтед 0:2
18.02.13, ФА Къп, 1/8-финал
Манчестър Юнайтед – Рединг 2:1
13.02.13, ШЛ, 1/8-финал
Реал (Мадрид) – Манчестър Юнайтед 1:1
 
Последните пет мача на Челси
07.03.13, ЛЕ, 1/8-финал
Стяуа – Челси 1:0
02.03.13, Висша лига
Челси – Уест Бромич 1:0
27.02.13, ФА Къп, 1/8-финал
Мидълзбро – Челси 0:2
24.02.13, Висша лига
Манчестър Сити – Челси 2:0
21.02.13, ЛЕ, 1/16-финал
Челси – Спарта (Прага) 1:1
 
юнайтед_1.jpgМанчестър Юнайтед – Челсичелси_1.jpg
 
Днес от 18:30 часа
diema.jpg
Манчестър, “Олд Трафорд”
Съдия: Хауърд Уеб
 
ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
Манчестър Юнайтед: Давид де Хеа, Рафаел да Силва, Крис Смолинг, Джони Еванс, Патрис Евра, Том Клевърли, Андерсон, Антонио Валенсия, Уейн Рууни, Шинджи Кагава, Хавиер Ернандес
Контузени: Фил Джоунс, Пол Скоулс, Дарън Флетчър
Наказани: няма
 
Челси: Петър Чех, Сесар Аспиликуета, Гари Кейхил, Джон Тери, Ашли Коул, Франк Лампард, Рамирес, Оскар, Хуан Мата, Еден Азар, Демба Ба
Контузен: Ориол Ромеу
Наказани: няма
 
Баланс за ФА Къп: 11 мача, 8 победи за Манчестър Юнайтед, 1 равенство, 2 победи за Челси
Общ баланс: 165 мача, 72 победи за Манчестър Юнайтед, 48 равенства, 45 победи за Челси
 
ЛЮБОПИТНИ ФАКТИ
* Загубата на Манчестър Юнайтед от Реал (Мадрид) в Шампионската лига във вторник сложи край на серията от 18 поредни мача без загуба във всички турнири.
* “Червените дяволи” вкараха минимум по три гола във всеки от последните си четири мача срещу Челси във всички турнири. Общо 14 попадения паднаха в двата двубоя между двата тима през този сезон.
* Хавиер Ернандес се представя силно в мачовете срещу Челси. Той е вкарал гол в пет от последните си 6 мача срещу “сините”.
* Робин ван Перси реализира само един гол за 8 мача и не се е разписвал в последните си пет мача. Холандецът обаче реализира четири попадения в последните си три срещи с Челси.
* Челси показва непостоянна игра през 2013 г., като спечели 8 от общо 18 мача във всички турнири, записа пет загуби и допусна поне по един гол на мач.
* Лондонският клуб започна силно в гостуванията под ръководството на Рафаел Бенитес, но записа две загуби и едно равенство в последните си три визити за първенство. Освен това “сините” отстъпиха на Стяуа в Букурещ в четвъртък.
* Защитникът на Челси Ашли Коул е печелил ФА Къп повече от всеки друг играч в историята. Той е вдигал трофея впечатляващите 7 пъти.