Милан приема Ювентус в мач, който може и да се окаже последен за Масилимиано Алегри начело на "росонерите". 45-годишният специалист няколко пъти до момента получаваше подкрепата на ръководството и уверението. Не е ясно дали доверието на шефовете ще се запази след домакинска загуба в дербито. Милан не се представя никак убедително от началото на сезона. Тимът е във втората половина на таблицата (12-о място) с 15 точки и изостава на 17 точки от лидера Ювентус и на 13 от градския си съперник Интер. Спокойствие на Алегри дава само класирането за 1/8-финалите на Шампионската лига.
 
Треньорът на Милан има сериозен проблем с контузени играчи, особено в защитата. Даниеле Бонера, Иняцио Абате и Лука Антонини са с травми, което означава, че младокът Матиа де Шилио и гвинеецът Кевин Констант ще играят в отбраната. Бразилският нападател Алешандре Пато твърди, че е нещастен в клуба и вероятно въобще няма да е в групата за двубоя. Сънародникът му Робиньо се очаква да бъде резерва.
 
На съвсем другия полюс е наставникът на Ювентус Антонио Конте, въпреки че през този месец тимът записа домакински загуби (Интер) и равенство (Лацио) в първенството. Поражението от "нерадзурите" прекъсна серията на "Старата госпожа" от 49 поредни победи в Серия "А". Силното представяне на "бианконерите" в първенството обаче не може да се пренесе в Шампионската лига, където тимът на Конте още не е сигурен участник в 1/8-финалите.
 
Ювентус все още няма загуба като гост през този сезон, а Конте няма сериозни притеснения с контузени играчи. Джорджо Киелини получи травма по време на мача с Челси (3:0) в Шампионската лига, но се очаква да бъде възстановен за мача. Няма да бъде изненада, ако треньорът на Ювентус предприеме частична ротация в състава си. Това може да означава, че Маурисио Исла ще смени Стефан Лихтщайнер, а Себастиан Джовинко, който вкара гол срещу Челси като резерва, може да започне като титуляр.
 
МОМЕНТНА ФОРМА НА ДВАТА ОТБОРА
ПОСЛЕДНИТЕ ПЕТ МАЧА НА МИЛАН
03.11.12, Серия “А"
Милан - Киево 5:1
06.11.12, Шампионска лига
Милан - Малага 1:1
11.11.12, Серия "А"
Милан - Фиорентина 1:3
17.11.12, Серия "А"
Наполи - Милан 2:2
21.11.12, Шампионска лига
Андерлехт - Милан 1:3
 
ПОСЛЕДНИТЕ ПЕТ МАЧА НА ЮВЕНТУС
03.11.12, Серия "А"
Ювентус - Интер 1:3
07.11.12, Шампионска лига
Ювентус - Нордселанд 4:0
10.11.12, Серия "А"
Пескара - Ювентус 1:6
17.11.12, Серия “А"
Ювентус - Лацио 0:0
20.11.12, Шампионска лига
Ювентус - Челси 3:0
 1juv.jpg
милан_1.jpgМилан - Ювентус
 
Днес от 21:45 часа
4.1_1.jpg
Милано, "Джузепе Меаца"
Съдия: Никола Рицоли
 
ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
Милан: Кристиан Абиати, Матиа де Шилио, Марио Йепес, Филип Мексес, Кевин Констант, Рикардо Монтоливо, Найджъл де Йонг, Урби Емануелсон, Кевин-Принс Боатенг, Стефан ел Шаарави, Боян Къркич
Контузени: Ночерино, Бонера, Абате, Антонини, Щрасер, Вила, Мунтари, Месба, Траоре, Амброзини
Наказани: няма
 
Ювентус: Джанлуиджи Буфон, Андреа Бардзали, Леонардо Бонучи, Мартин Касерес, Маурисио Исла, Артуро Видал, Клаудио Маркизио, Квадво Асамоа, Себастиан Джовинко, Мирко Вучинич
Контузени: Киелини
Наказани: няма
 
Баланс: 162 мача, 49 победи за Милан, 55 равенства, 58 победи за Ювентус
 
ЛЮБОПИТНИ ФАКТИ
* Милан вече допусна шест загуби през този сезон. Толкова поражения "росонерите" допуснаха за целия минал шампионат.
* Кевин-Принс Боатент от Милан е направил 62 удара към противниковите врати до момента, но не е вкарал нито един гол. Съотборникът му Стефан ел Шаарави е направил същия брой опити, но е реализирал 10 попадения.
* Милан спечели три и загуби четири от седемте си домакинства в Серия "А" през този сезон.
* Ювентус бележи с лекота в последните си мачове, като за четири срещи е реализирал 13 гола.
* "Бианконерите" имат много добър баланс като гост. В шестте си мача извън Торино "Старата госпожа" е записала пет победи и едно равенство. В тези срещи играчите на Антонио Конте са реализирали 16 гола.
* Ювентус няма загуба в последните си три гостувания на "Джузепе Меаца".