Шльонск (Вроцлав), в който играят българските национали Алекс Петков и Симеон Петров, записа втора поредна загуба след началото на пролетния полусезон в полската Екстракласа. В мач от 21 кръг тимът от Вроцлав претърпя домакинско поражение с 0:1 от Стал (Миелец).

Алекс Петков игра цял мач за Шльонск, докато Петров влезе като смяна в 87-ата минута на мястото на Науел Лейва. Беларусинът Иля Шкурин реализира единствения гол в самия край на първото полувреме

Шльонск остава на втора позиция в класирането с 41 точки, колкото има и лидерът Ягелония, но той е и с мач по-малко. Стал е осми с 28 точки.

„Не сме доволни от резултата, тъй като контролирахме мача. Не трябваше да допускаме гол. Вкараха ни от статично положение, което лесно можеше да бъде избегнато. Мисля, че през второто полувреме можеше да играем по-добре и така да изравним резултата“, коментира Алекс Петков след мача.

„Не знам какво се случи при този пряк свободен удар. Мисля, че трябваше да реагираме по-добре, да сме готови и внимателни. После ни беше трудно да се върнем в мача. Жалко, че феновете няма да може да ни подкрепят в следващия двубой срещу Лех (Познан). Знаем, че ще имаме тяхната поддръжка пред телевизорите“, допълни българският национал.