Уволнението на Винченцо Монтела като треньор на Милан не е единствената треньорска смяна в Серия „А“ днес. Сасуоло се раздели с досегашния си наставник Кристиан Буки и се очаква мястото му да заеме Джузепе Якини.

Новината за освобождаването на 40-годишния Буки беше обявена на официалния сайт на „зелено-черните“. Вчера Сасуоло загуби с 0:2 от предпоследния в класирането Верона и продължава без домакинска победа от началото на сезона.

Кристиан Буки пое Сасуоло през лятото, когато наследи Еузебио ди Франческо, който стана треньор на Рома. Под ръководството на бившия нападател на Каляри, Наполи и Болоня тимът обаче записа девет загуби в 14 мача и в момента се намира само на точка над зоната на изпадащите.

Според информациите от италианските медии начело на „зелено-черните“ ще застане Джузепе Якини, който вече се е договорил за двегодишен договор. 53-годишният специалист е без работа от 2 октомври 2016 година, когато беше уволнен от Удинезе. Той е работил начело на Венеция, Чезена, Виченца, Киево, Бреша, Сампдория, Сиена и Палермо.
РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А"