Нападателят на Монако Килиан Мбапе ще играе в ПСЖ под наем до края на сезона, съобщи авторитетният вестник "Екип".

Според изданието парижани са постигнали споразумение с "монегаските" в договора на 18-годишния нападател да има опция, която позволява откупуването му следващото лято за 180 милиона евро и още бонуси. Така на практика ще бъдат заобиколени правилата на УЕФА за финансов феърплей и ПСЖ ще похарчи огромната сума за френския национал едва след края на сезона.

Мбапе е очакван утре сутрин във френската столица за задължителните медицински прегледи, след което ще се присъедини към националния тим на родината си за мачовете срещу Холандия и Люксембург от група "А" на световните квалификации, в която е и България. Той е договорил личните си условия с парижани още преди няколко седмици, когато е предпочел тяхната оферта за 15 милиона евро годишна заплата.

Както е известно, по-рано това лято ПСЖ привлече Неймар от Барселона за рекордните в историята на футбола 222 милиона евро, а трансферът на Мбапе ще излезе на втора позиция, но едва след края на сезона, ако дотогава не бъдат регистрирани други рекордни сделки.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ФРЕНСКАТА ЛИГА 1 - ТУК!