УЕФА може да проведе избори за наследник на Мишел Платини преди Евро 2016. Това стана ясно след края на днешното заседание на Изпълкома на европейската футболна централа в Нион.

Управата на европейския футбол потвърди, че избиране на нов президент на централата няма да има преди решението на Спортния арбитражен съд по обжалването на Платини.

Както е известно, французинът през декември беше отстранен от всякакви дейности, свързани с футбола, за период от осем години. Това стана с решение на Комисията по етика към ФИФА. След това наказанието му беше намалено с две години.

„Когато имаме решение на Спортния арбитражен съд, ще проведем спешно заседание на Изпълкома и ще назначим избори“, заяви новият генерален секретар на УЕФА Теодор Теодородис.

Директорът на Правната комисия Алесдейр Бел уточни, че кандидатите за президентския пост може да не получат тримесечен срок за подаване на документи.

„При решение на съда, може да съкратим срока от три месеца до никакъв. Това е възможно. Така избори може да има преди Евро 2016“, заяви Бел.

Както е известно, европейското първенство по футбол ще се проведе във Франция от 10 юни до 10 юли.