Руското правителство е разрешило официално завръщането на футболното първенство на 21 юни, а на стадионите ще бъдат допускани и определен брой фенове.

Причината за разрешаването на присъствие на привърженици на стадионите е, че редица клубове изпитват сериозни финансови затруднения след тримесечна пауза заради пандемията от коронавирус.

През първата фаза на възобновяването клубовете ще имат право да запълват само 10% от капацитета на стадионите си. Разпределението на феновете по трибуни ще бъде извършвано в зависимост от капацитета на стадионите и мерките за сигурност.

Полша също ще позволи на футболни фенове да присъстват на мачовете от 19 юни, като броят им ще бъде ограничен до 25% от капацитета на стадионите. Това обяви премиерът на страната Матеуш Моравецки.

"Феновете ще бъдат разположени на разстояние един от друг съобразно предпазните мерки срещу коронавируса", каза Моравецки на съвместна конференция с президента на Полската футболна федерация Збигнев Бонек.

Днес полското първенство се подновява след 80-дневно прекъсване заради пандемията, но до 19 юни мачовете ще се играят при закрити врата.