На вълната на ентусиазма от избора на Жоан Лапорта за президент, Барселона изведнъж се оказа със съвсем реални шансове не за един, а за цели два трофея през този сезон. Предстои финал за Купата на краля срещу Атлетик Билбао на 17 април, но преди това е време за Ел Класико

Двубоят идва в деликатен момент и за Реал Мадрид. Разположен като в сандвич между двата четвъртфинала с Ливърпул в Шампионската лига, кошмарният сценарий казва, че Ел Класико може да се окаже лебедовата песен на надеждите за отличие на Белия балет през тази година.

Важността на мача предполага и страхотни възможности за любителите на спортните залози. Затова, с безпрецедентен ход сред българските букмейкъри, WINBET попита чрез своята Facebook страница феновете на онлайн гейминг забавленията какъв точно бонус биха предпочели при залог за мача. Най-много гласове събра предложението за 50 бонус завъртания за играта 40 Mega Clover, но WINBET предпочете да предложи не един, а два бонуса за срещата. 

Освен бонус завъртания, регистрираните играчи на платформата winbet.bg могат да спечелят и допълнителни 200 лв. бонус за спортни залози “на живо“, в случай, че в мача бъде отбелязан хеттрик. От бонусите могат да се възползват всички играчи, които поставят залог за мача „на живо“ от поне 20 лв., с минимален коефициент 1.30. Пълните правила и условия на промоцията са публикувани тук.

Барселона е в изумителна серия и никой в Испания не може да се мери с успеваемостта на каталунците. Барса спечели шест поредни мача в Ла Лига, общо 13 от последните 14, а от поражението от Кадис на 5 декември балансът на отбора е 16-3-0. 

Реал също е в супер урожаен период. Победите не са така бляскави като на вечния съперник, но от споменатия 5 декември насам показателите им са 14-4-1. И при всичко това кралският клуб е на точка зад съботния си опонент, намирайки се на трето място в Ла Лига!

За Реал рекордьорът по участия в Ел Класико Серхио Рамос отново няма да е на линия, а ситуацията с Еден Азар продължава да е неясна. За Барселона се очаква завръщането на Жерар Пике, а другите травмирани са аут отдавна и липсата им не личи в резултатите на тима.

Реал спечели последните два мача (2:0 на 1 март и 3:1 на 24 октомври миналата година). И точно заради това тенденцията не е на страната на домакините. „Белите” не са побеждавали в три шампионатни мача поред вечния съперник от 1977 –1978 г.! За победа на Реал, с която да бъде нарушена 43-годишната традиция, WINBET предлага коефициент 3.05. Победата за Барселона, която е в серия от девет поредни успеха извън „Камп Ноу”, е оценена на 2.20. В историята, равенството е най-рядко срещаният резултат (35 в 181 шампионатни сблъсъка) и по тази причина  е и с най-висок коефициент – 3.75.

Друго рядко събитие в историята на Ел Класико е хеттрикът. От 181 шампионатни издания, в само 16 е имало хеттрик. Последен с такова постижение се отличи Луис Суарес на 28 октомври 2018 г., а преди него Лео Меси направи два (на 10 март 2007 г. и на 23 март 2014 г.). А априлски хеттрик не е имало от 1935 г., когато Марти Вентолра поставя рекорда за Барса с четири попадения!

Но голове в събота се очакват, въпреки че защитата на Реал е трета по успеваемост, а тази на Барселона – четвърта сред отборите в Ла Лига. Шест от последните девет мача помежду им завършиха с три или повече гола. WINBET дава коефициент 1.60 за „Над 2.5 гола” и 2.00 – за „Над три гола”. А тъй като Барселона е в серия от 21 шампионатни мача с поне един отбелязан гол, а Реал се разписаха в 23 от последните си 24 срещи, с чиста съвест можете да се спрете и на „И двата отбора да отбележат – Да” с коефициент 1.55.

Всички пазари за срещата от WINBET можете да намерите тук.

И не забравяйте, че за новите играчи в winbet.bg има начален бонус от до 200 лв. за спортни залози.

*Коефициентите са валидни към 6:00 на 6 април 2021. За актуалните коефициенти, моля посетете winbet.bg.