Треньорът на европейския и световен клубен шампион Байерн Хосеп Гуардиола побесня по време на пресконференция. Испанецът реагира доста остро на журналистически въпрос в навечерието на мача с Щутгарт от 17-ия кръг на Първа бундеслига. “Чувствате ли се вече сигурни шампиони?”, запита репортер.

"Невъзможно е да говорим за спечелването на титлата още през януари. Защо ми задавате сега този въпрос?! Няма отбор, който да печели титлата още през януари, през зъби отговори Гуардиола.

- Швайщайгер ще бъде готов ако направи 2-3 поредни тренировки с отбора. През последните два дни болките при него намаляха и това е добре. Той е един от най-важните футболисти за Байерн и Германия. Ариен Робен вече се чувства по-добре, но не зная дали ще има силите да изиграе цял мач. Франк Рибери тренира вчера и също е добре. Ние успяхме да спечелим важни мачове без доста важни за нас футболисти."

"Дали Марио Манджукич ще бъде в групата? Днес имаме заключителна тренировка преди мача и след нея ще реша. Ние имаме голям състав и всяка седмица може да се случи така, че един или двама супер-футболисти да бъдат извън групата от 18 души. Марио тренира добре. Ще трябва да анализирам внимателно нашия съперник. Понякога моето решение за титулярен състав зависи от качествата, които притежава нашият противник. Не се съмнявам в Манджукич, той е страхотен футболист, продължи Гуардиола. - За мен не е никакъв проблем, че ще пътуваме с автобус от Мюнхен до Щутгарт. Обичам да гледам през прозореца, а и така ще опозная Германия по-добре.”