Футболът в Румъния явно е по-зле от този у нас. След като стана ясно, че ЦСКА и Локомотив (София) останаха без лиценз, същото, но в много по-сериозни размери се случи в Румъния.

Местната федерация отне точки от седем клуба, които не успяха да изпълнят изрядно изискванията за лицензиране. Последният в класирането Чехлаул ще стартира сезон 2015/2016 с девет отнети точки, докато намиращият се на трето място Петролул Плоещ и заплашеният от изпадане ЧФР Клуж бяха ударени с по шест. Изпадналият Оцелул Галац и заплашените от същата съдба Рапид Букурещ, Брашов и Университатя Клуж губят по три точки от своя актив, добавя ФРФ.

Втородивизионният Металул Ресита загуби девет точки и отнесе глоба в размер на 180 хиляди леи (близо 45 хиляди долара), след като не успя да покрие дълговете си до изтичането на срока за лицензиране.

Университатя Крайова, който е пети в класирането, няма да играе в Европа каквото и да се случи до края на сезона. Клубът не покрива изискванията на УЕФА за участие в турнирите. Университатя обаче вече обяви, че ще обжалва в Лозана. Два кръга преди края на шампионата в битката за титлата са само Търгу Муреш и Стяуа.