Халфът на Айнтрахт (Франкфурт) Макото Хасебе влезе в историята на германския футбол. 36-годишният японец изравни рекорда за най-много мачове в Бундеслигата, изиграни от азиатец.

Хасебе игра цял мач за Айнтрахт (Франкфурт) при победата с 3:0 като гост на Вердер в отложен мач от 24 кръг. Японецът вече има 308 мача в немския футболен елит, с което се изравни на първото място с корейската легенда Бум Кун Ча, който в периода 1979-89 играе за Айнтрахт и Байер (Леверкузен).

Хасебе е в Бундеслигата от 2008 г., като до момента е играл за Волфсбург, Нюрнберг и „орлите“ от Франкфурт. На трето място в класацията за азиатците с най-много мачове в немския елит е иранецът Медхи Махдавикия с 255. Топ 5 допълват японецът Ясухико Окудера (234) и кореецът Джа Чеол Коо (211).

Резервата Щефан Илсанкер вкара два гола за втората поредна победа на Айнтрахт (Франкфурт) след рестарта на шампионата след паузата заради коронавируса. Първото му попадение в 71-ата минута дойде само 17 секунди, след като се появи в игра на мястото на Себастиан Роде. След това се разписа и в 90-ата минута. Андре Силва откри резултата в 61-ата минута.

С този успех Айнтрахт (Франкфурт) излезе на 11-о място в класирането с 35 т. Вердер остава на предпоследната 17-а позиция с 25, но само на три точки от зоната на спасението.