Класиралият се за световното първенство Япония направи нулево равенство с Венецуела в контролна среща, играна в Оита. “Самураите” имаха предимство в играта, то не успяха да реализират положенията си.

Капитанът на Кашима Антлърс Митсуо Огасавара бе близо до откриването на резултата в 16-ата минута, но мощният му удар с десния крак от границата на наказателното поле бе спасен със зрелищен плонж на вратаря Леонардо Моралес.

Минути по-късно Венецуела имаше своя шанс в мача, когато Алехандро Морено с глава засече центриране от фаул на Хосе Мануел Рей, но ударът му мина в страни от вратата.

Юничи Инамото почти донесе победата на домакините в средата на второто полувреме, но диагоналният му удар бе избит над вратата от Моралес.

Срещата с южноамериканския тим маркира старта на японската серия от четири подготвителни мача преди участието на тима на световното първенство в ЮАР. “Самураите” са в Група “Е” на Мондиал 2010 заедно с Камерун, Дания и Холандия.

“Това бе домакински мач и трябваше да го спечелим, заяви защитникът Юджи Наказава. – Все пак сега е едва старта на сезона и имаме време да подобрим представянето си.”/БЛИЦ