Японските медии признаха добрата игра на българския национален отбор при победата с 2:0. "Лъвовете" биха след гол на Манолев и автогол на Хасебе. Агенция "Киодо" отбелязва, че "България е демонстрирала солидно представяне след ранния гол на Манолев".

Под дъжда вратарят-ветеран Ейджи Кавашима не реагирал както трябва за 0:1, а след това с върха на пръстите си спасил втори гол при ударите на Йордан Минев и Владимир Гаджев. Дзакерони стартирал преди почивката със схемата 3-4-3, което обаче не излязло успешен експеримент. През второто полувреме японците се върнали към 4-2-3-1 с включването на петима нови играчи от пейката.

"Истинско разочарование за нас е, че загубихме, заяви капитанът Хасебе, който си вкара автогол в 70-ата минута. - Сега трябва да се презаредим с нова енергия и в следващите дни до мача с Австралия да отстраним грешките. Да, аз си вкарах автогол, но мисля, че всички трябва да работим върху статичните положения."

"През първото полувреме създадохме някои добри възможности за гол, но в крайна сметка губим от България и това е разочароващо. Не е като да не сме атакували, но каква полза, когато не успяваме да реализираме", коментира пък вратарят Ейджи Каваджима.