Двама играчи на Челси се оказаха обсадени в кафене в Йокохама. Пауло Ферейра и Петър Чех посетили заведението след тренировка на тима в Япония и веднага били заобиколени от многобройни местни футболни фенове. Както е известно, “сините” са в Страната на изгряващото слънце заради участието си на Световното клубно първенство.
 
Чех и Ферейра били разпознати, докато се редили на опашката преди да поръчат. Португалецът успял да си вземе голяма чаша от ободряващата напитка, а вратарят взел нормална чаша.
 
Под стриктния поглед на охраната, двамата играчи на Челси се снимаха и даваха автографи на феновете. Пауло Ферейра обаче се измори и нервно извика: “Разкарайте се”.
 
“Прекрасно. Извадих голям късмет, а дойдох само за едно кафе. Петър Чех е огромен. На живо е дори по-голям, отколкото изглежда по телевизията”, заяви пред “Ройтерс” 21-годишният студент Шохей Танимура.
 
Първият мач на Челси на световното клубно първенство е четвъртък, когато в полуфинален мач първенецът на Европа среща мексиканския Монтерей. В другия полуфинал (в сряда) бразилският Коринтианс играе с египетския Ал Ахли. Финалът на турнира е на 16 декември.