Дизайнът на екипите на Байерн за следващия сезон 2015/16 вече е ясен. В мрежата отново се появиха снимки на бъдещите фланелки на баварците, с които те ще домакинстват, гостуват и играят в Шампионската лига през следващата кампания, въпреки че настоящата е в разгара си.

Новият дизайн на екипите на германския гранд винаги е добре пазена тайна, но не и за интернет портала footyheadlines.com, който в последните години разкрива с точност как ще изглеждат бъдещите фланелки на тима.

От следващия сезон Байерн се разделя със синьо-червените райета и се завръща към класическото червено за титулярните си екипи. Те ще бъдат подсилени и с цвят бордо, с който ще бъдат традиционните три ленти на „Адидас”, яката и края на ръкавите.

Екипът за гостувания остава бял, като и от него отпада синият елемент. Напречните райета при него в областта на гърдите и края на ръкавите ще бъдат в червени и сиви тонове.

Третият екип за мачовете от Шампионската лига се очаква да е в тъмносиньо, а лентите на „Адидас” ще бъдат в леко розова цветова гама.

Байерн ще играе с титулярния си екип за следващия сезон в последното си домакинство за тази кампания срещу Майнц на 23 май.