Бърнли е първият отбор, осигурил си промоция във Висшата лига от Чемпиъншип през този сезон. Това стана факт след успеха с 2:1 над Мидълзбро с 2:1 като гост в мач от 40 кръг.

Тимът на Венсан Компани, който няма загуба в първенството от ноември насам, поведе в 12-ата минута, когато Ашли Барнс отклони удар на Джош Браунхил и топката се озова в мрежата на домакините.

Мидълзбро изравни броени минути след началото на второто полувреме. Джош Кулън събори Камерън Арчър в наказателното поле и в 48-ата минута голмайсторът на Боро Чуба Акпом не сбърка при изпълнението на отсъдената дузпа – 1:1.

В 66-ата минута Конър Робърс се разписа след центриране на Нейтън Тела на близката греда и възстанови аванса на Бърнли. До края на мача отборът на Венсан Компани запази преднината си и след последния съдийски сигнал последва бурна радост на терена, в която се включиха и част от гостуващите фенове.

С този успех тимът от източната част на Ланкащър събра актив от 87 точки и има аванс от 19 пред третия Лутън. До края на сезона в Чемпиъншип остават шест кръга. Директна промоция за Висшата лига печелят първите два тима в класирането, а класираните от трето до шесто място играят плейофи.