В събота Ясен Петров изведе китайския клуб Циндао Хайню до седма победа от началото на сезона в местната Суперлига, след като записа домакинско 1:0 над Шенжен Синпенчен.

Единственият гол в мача падна в 30-ата минута и беше дело на италианския нападател Мартин Боакие, който се разписа за десети път от началото на сезона.

С този успех Циндао Хайню излезе на десето място в класирането с 25 точки. Лидер е Шанхай Порт с 63 т., на две пред градския съперник Шанхай Шенхуа.

Китайското издание „NetEase News“ се разрови в статистиката на Суперлигата и откри нещо удивително. Воденият от Ясен Петров е стигнал до успеха с изключителна ефективност.

Само един точен удар към вратата на съперника е бил достатъчен за победата. Като цяло играчите на Циндао Хайню са отправили пет изстрела към рамката на Шенжен Синпенчен, но останалите четири са били неточни.

В публикацията си изданието отбелязва, че за първи път от 11 години Циндао Хайню стига до победа в елитната дивизия със само един точен удар. Предишният случай е от месец май 2013 г. при победата с 1:0 над Шанхай Порт.